Shoppen, werken en workshops bij
LAB10


LAB10 is een broeinest en een plek om gelijkgestemden te ontmoeten. Je kunt er shoppen, aan je eigen projecten werken en workshops volgen. Naomi Hille jaagt met LAB10 haar grote droom na. Ze combineert ambacht naadloos met mode en laat hiermee zien hoe mooi lokaal geproduceerde mode kan zijn. De tijden van fast fashion komen aan zijn eind en het is tijd om terug naar de basis te gaan.


Naomi groeide op tussen de schapen en de varkens in Tienhoven, Utrecht. Zoals de varkens altijd de overgebleven peren van de groenteboer kregen, probeert Naomi vandaag de dag ook alles te hergebruiken om zo min mogelijk materialen te verspillen. In 2010 won ze Kunstbende door kleding te maken van afvalproducten. Tijdens haar studie Mode aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam is Naomi altijd blijven vasthouden aan haar idealen. Kleding en schoenen moeten mooi zijn, maar vooral ook ‘mooi’ geproduceerd. Zo bestond haar collectieve eindcollectie bijna volledig uit meer dan 500 gehaakte en gebreide lapjes stof, die ze van enthousiaste breisters uit het hele land ontving.

“Tegenwoordig zijn wij als consument heel erg detached van het productieproces. We weten helemaal niet wat voor een problematiek daar allemaal bij komt kijken. Soms weten we het wel, maar gaan we niet tot actie over”.

Met haar eindcollectie liet ze zien dat het ook anders kan, dat kleding zoveel waardevoller wordt als deze met liefde en aandacht geproduceerd is.

En toen was het tijd voor schoenen. Tijdens de studie ambachtelijk schoenmaken aan de DHTA in Utrecht is Naomi’s liefde voor het ambachtelijk schoenmaken ontstaan en ook hier laat ze haar stempel achter. Haar schoenen worden met respect voor de materialen gemaakt. Ze steekt met het schoenmaken een oud ambacht in een nieuw en kleurrijk Naomi-jasje.


Vandaag de dag zet Naomi deze lijn voort met haar kleding en schoenen-label. LAB10 is gevestigd in, hoe toepasselijk, haar geboortedorp Tienhoven. Zo reist zij letterlijk en figuurlijk terug naar de basis.

Shop
Allereerst maakt Naomi schoenen in opdracht. Dit kunnen collecties zijn maar ook een enkel paar schoenen voor het individu. Voor al haar schoenen geldt dat deze langzaam en ambachtelijk geproduceerd zijn. Duurzaamheid en kwaliteit staan hierbij voorop.

Work
Daarnaast kun je zelf komen werken aan je creatieve project in het lab. Hier worden plekken verhuurd voor een prijs per dagdeel op afspraak. Je kunt plaatsnemen aan de negen meter lange tafel en gebruikmaken van de machines. Denk aan: een schalmmachine, drievoudig transport stikmachine, schuurbandmachine, naaimachine, borduurmachine, breimachine en alle tools die je nodig hebt om aan de slag te kunnen met je design. Dus ben jij een (slow)fashiondesigner of ambachtelijk schoenmaker en heb je een plek nodig om te werken? LAB10 biedt de ruimte, de materialen en natuurlijk: het groene uitzicht van het Utrechtse Tienhoven.


Workshop

Tot slot wil LAB10 een plek bieden om gelijkgestemden te ontmoeten. Een plek om je ideeën en visie uit te wisselen, plannen te bespreken en samen te ontwerpen. Denk voor de vorm aan de factory van Andy Warhol. In de zestigerjaren was dit een soort laboratorium van creativiteit. Ook worden er regelmatig kunst- en design-gerelateerde workshops gegeven en kun je de ruimte huren voor het geven van je eigen workshop.


Meer werk zien van Naomi? Meld je aan als opdrachtgever, bekijk het online portfolio en geef een tikje met het virtuele hamertje om met Naomi in contact te komen.

www.lab10-naomihile.nl
www.facebook/lab10


Mede mogelijk gemaakt door:

Leuk dat je er bent!

Laten we contact houden en leer ons beter kennen