De Schoenwerkplaats wordt mede mogelijk gemaakt door:


Van Oosterum Leder
is een familiebedrijf en dat is vandaag de dag nog steeds merkbaar. Recentelijk ging het bedrijf zelfs over op de derde generatie.
Passie voor leder: in 1929 de drijfveer van oprichter Jan van Oosterum, later van zoon Gerard en meer dan tachtig jaar later geldt dat ook voor de huidige directie en medewerkers. Leer is een fantastisch natuurproduct en vraagt om behandeling met de grootste zorg en aandacht. Het ervaren team adviseert graag bij de keuze in leersoort en afwerking. "Samen werken we naar een eindproduct om trots op te zijn".
Al sinds de start in 1929 ligt de focus op duurzaamheid. Wat betreft assortiment en de relatie met klanten, maar ook in het contact met leveranciers die dag in dag uit de mooiste producten bij afleveren. Duurzaamheid betekent voor Van Oosterum Leder dat ze u niet alleen vandaag van het allerbeste leer willen voorzien, maar ook morgen en in de toekomst. Van Oosterum volgt de trends en ontwikkelingen op het gebied van leer op de voet.

www.oosterumleder.nlLAB10 wil een plek bieden om gelijkgestemden te ontmoeten. Een plek om je ideeën en visie uit te wisselen, plannen te bespreken en samen te ontwerpen. Denk voor de vorm aan de factory van Andy Warhol. In de zestigerjaren was dit een soort laboratorium van creativiteit. Ook worden er regelmatig kunst- en design-gerelateerde workshops gegeven en kun je de ruimte huren voor het geven van je eigen workshop.

Naomi Hille jaagt met LAB10 haar grote droom na. Ze combineert ambacht naadloos met mode en laat hiermee zien hoe mooi lokaal geproduceerde mode kan zijn. De tijden van fast fashion komen aan zijn eind en het is tijd om terug naar de basis te gaan.

www.lab10-naomihille.nlDe Dutch Shoe Academy is het expertisecentrum voor leer en schoen voor Nederland èn haar omringende landen. Dit is dè plek in Nederland waar je het vak van schoenmaker en leerbewerker in volle breedte kunt leren. De Dutch Shoe Academy heeft een lange historie met opleidingen en cursussen op het gebied van schoentechniek en leerbewerking.
De kracht van de Dutch Shoe Academy is de hoogwaardige kennis van schoentechniek, leerbewerking, pasvorm en schoenontwerp. Bij de Dutch Shoe Academy leer je alles wat met schoenen en leer te maken heeft: traditionele en innovatieve technieken voor het ontwerpen, maken en herstellen van schoenen, lederwaren en zadels, kennis van anatomie, pasvorm en de verschillende kernmerken van doelgroepen en markten. 
De Dutch Shoe Academy is onderdeel van de Dutch HealthTec Academy.

www.dutchshoeacademy.nl

 

 

 

Mede mogelijk gemaakt door:

Leuk dat je er bent!

Laten we contact houden en leer ons beter kennen